Grilovat můžete třeba i v karanténě - a se správnými noži to půjde líp

Připravili jsme pro vás několik zásad pro výběr nožů. Zajístí vám, že grilování pro vás bude opravdu krásným zážitkem. Protože důležité je vybrat nejen správný gril, ale i kvaltiní a vhodné nože.

Mikov bude pokračovatelem Lubomíra Maďariče

Není mnoho nožířů, kteří by se za posledních třicet let zapsali do povědomí fanoušků nožů, jako pan Lubomír Maďarič. Vyučený zámečník, který v mládí vynikal i v atletice a vzpírání, začal s výrobou svých prvních nožů už v roce 1972. Od té doby se stal v dobrém slova smyslu mistrem devatera řemesel, a prošel celou řadu povolání, nožům však zůstal po celou dobu věrný. Od roku 1993 se pak jejich výrobě věnuje profesionálně.

Společně to zvládneme

Celá planeta prožívá těžké časy. Virus nečekaně zasáhl do plánů každého. Na sociálních sítích se ke zprávám o epidemii obvykle přidává hashtag #spolecnetozvladneme, který vlastně mluví sám za sebe. Držme si palce ať to platí nejenom teď, ale i v okamžicích, kdy virus zmizí a bude před námi spousta práce.

Rybička proti koronaviru

Jako tradiční česká firma chceme také v současných složitých okolnostech přispět naší zemi. Uvědomujeme si, že kromě nezbytných hygienických a bezpečnostních opatření je také třeba pomoci dětem smysluplně a užitečně vyplnit volný čas. A právě zde vidíme místo naší Rybičky, která by v dětech měla vedle rozvíjení kreativity probudit i pocit sounáležitosti s těmi, kteří bojují s epidemií v první linii. Vyhlašujeme soutěž, která má pomáhat - soutěž o nejhezčí ozdobenou Rybičku - ať již barvami, kamínky nebo jinou technikou.

Rybí maso bez kostí? Zkuste filetování

Podle Rybářského sdružení České republiky Češi zkonzumují za rok pouze 4 kilogramy ryb. Navíc již  od roku 1961 spotřeba rybího masa neroste. Odborníci na zdravou výživu však považují za ideální, kdybychom každoročně spořádali alespoň 17  kilogramů rybího masa.

Elektrikáři - máme něco pro vás

Montovat nebo opravovat elektroinstalace je vysoce odborná práce, která vyžaduje nejen kvalifikaci, ale také preciznost, spolehlivost a samozřejmě i kvalitní nářadí. Na elektřinu totiž platí to, co na oheň - může být dobrým sluhou, ale velmi zlým pánem.  Pro všechny profesionály - elektrikáře jsme proto vyvinuli speciální elektrikářský nůž s botičkou. Na trhu ho najdete pro názvem Quattro 349-NH-1.

Pojistka linerlock

Pro zabezpečení zavíracích nožů před samovolným zavřením se využívá několik systémů pojistek. V našem blogu jsme se již věnovali systému backlock, který je znám především z loveckých nožů Fixir. Dnes se chceme podívat na druhý systém - linerlock.

Jak udržovat kuchyňské nože ostré?

I sebekvalitnější nůž, ať už je to nůž řeznický, kuchyňský, lovecký nebo třeba vojenský speciál, se používáním otupí. Paradoxně to všem u mnohých z nás není časté krájení, co nože opotřebovává, ale spíše nevhodné skladování.

Míříme na setkání nožířských měst do Albacete

Historie průmyslové výroby nožů v Mikulášovicích přesahuje 300 let. Mikulášovice jsou díky tomu členy mezinárodní asociace měst z nožířskou tradicí, jejichž zástupci se schází každé dva roky. Letos v červnu se už potřetí potkají ve španělském Albacete - kde samozřejmě nebudou chybět Mikulášovice - a tedy ani Mikov.