18. května 2019

Mikov po desítkách let opět uvedl na trh kuchyňské nože zpracované legendární technologií kalení Martfrost

Mikov uvedl na trh kuchyňské nože s modrou rukojetí, jejichž čepel je zakalená metodou s využitím hlubokého zmrazení Martfrost. Chce tak připomenout technologii, která vznikla na základě patentu slavného českého metalurga Jaroslava Jecha.

Více ...

15. května 2019

Nože Pocket - design a elegance na prvním místě

Nože Pocket jsou prvním konkrétním výsledkem dlouhodobé spolupráce firmy s předním českým designovým studiem Olgoj Chorchoj. V průběhu roku 2014 padlo na společné schůzce rozhodnutí uvést na trh nůž, který bude jednoduchý, nadčasový, elegantní a bez kompromisů co do kvality zpracování a použitých materiálů.

Více ...

8. května 2019

Platí, že čím tvrdší ocel, tím lepší nůž?

Platí, ale ne úplně. Kvalita nože se totiž odvozuje hlavně od jeho ostří. K  tomu, aby ostří vydrželo, a nůž se rychle neztupil nebo nezlomil, musí být materiál nejen tvrdý, ale také houževnatý - to znamená odolný proti plastické a elastické deformaci.

Více ...