Nůž je nejužitečnějším reklamním předmětem

Asi každý z nás už někdy odešel z obchodního jednání nebo z návštěvy firmy obtěžkán řadou letáků, katalogů a propagačních předmětů. Málokdy je však mezi nimi kvalitní nůž. Myslíme si, že je to škoda.

Když se řekne damascenská ocel

Damascénská ocel je také familiérně nazývána damašek. Je to podle hlavního města Sýrie, přes který bývala dovážena z Indie. Dnes pod tímto názvem rozumíme materiál, který se skládá z více druhů oceli, které jsou složeny do vrstev a kovářsky svařeny. Ovšem dříve to bylo ještě trochu něco jiného

Luxury, 28. 5. 2019

Nože pro generály, záchranáře i Jamese Bonda

Výstava Natura Viva - místo setkávání přátel a milovníků přírody

Myslivci, včelaři, rybáři, lesníci, fanoušci sportovních zbraní a další nadšenci pro přírodu mají již pravidelně koncem května rezervován čas pro cestu do Lysé nad Labem. Na tamním výstavišti se pravidelně koná odborná výstava jejich oborů, kde si rozhodně přijdou na své.

Mikov po desítkách let opět uvedl na trh kuchyňské nože zpracované legendární technologií kalení Martfrost

Mikov uvedl na trh kuchyňské nože s modrou rukojetí, jejichž čepel je zakalená metodou s využitím hlubokého zmrazení Martfrost. Chce tak připomenout technologii, která vznikla na základě patentu slavného českého metalurga Jaroslava Jecha.

Nože Pocket - design a elegance na prvním místě

Nože Pocket jsou prvním konkrétním výsledkem dlouhodobé spolupráce firmy s předním českým designovým studiem Olgoj Chorchoj. V průběhu roku 2014 padlo na společné schůzce rozhodnutí uvést na trh nůž, který bude jednoduchý, nadčasový, elegantní a bez kompromisů co do kvality zpracování a použitých materiálů.

Platí, že čím tvrdší ocel, tím lepší nůž?

Platí, ale ne úplně. Kvalita nože se totiž odvozuje hlavně od jeho ostří. K  tomu, aby ostří vydrželo, a nůž se rychle neztupil nebo nezlomil, musí být materiál nejen tvrdý, ale také houževnatý - to znamená odolný proti plastické a elastické deformaci.