Nože na pečivo

15. ledna 2024

Mikov nabízí svým zákazníkům bohatou nabídku kuchyňských nožů. Najdeme mezi nimi univerzální nože, které zvládnou každou práci s potravinami, ale také nože poměrně úzce specializované na určitou činnost. Jejich typickým zástupcem je nůž na pečivo s ozubeným ostřím. Proč by takový nůž neměl v naší kuchyni chybět?

Jedním z klíčových benefitů zubatých nožů je schopnost dobře pronikat tvrdšími povrchy, typicky kůrkou chleba. Zuby tolik nestlačují jeho měkkou vnitřní část, takže se tolik nedeformuje. Krájení je pak nejen pohodlnější, ale především pečivo zůstane křehké a nadýchané, není deformované řezem. Důležité však je příliš na nůž netlačit a krájet plynulými tahy po délce čepele. 

I když Mikov v souladu s ostatními výrobci zubaté nože nazývá noži na pečivo, dobře se také hodí i třeba k řezání ananasů, melounů a podobných druhů ovoce a zeleniny. Naopak však nejsou příliš vhodné pro jemné a přesné řezy, například při krájení tenkých plátků masa, filetování ryb nebo krájené měkkých dezertů.  

Stejně jako u ostatních kuchyňských nožů, i u nožů na pečivo Mikov doporučuje dbát základních pravidel pro jejich používání, údržbu a skladování. To znamená nože mít uschovány suché a čisté tak, aby se ostří nedotýkalo jiných kovových předmětů nebo nožů, protože tak vydrží dlouho ostré.

V nabídce Mikova najdete Ruby nůž na pečivonůž na pečivo Klasik. Nože na pečivo jsou také součástí akčních sad Gril, Komplet a Start.